VVD plaatst kanttekeningen bij deal tussen provincie en wielerploeg Sunweb

Gefronste wenkbrauwen in Provinciale Staten vrijdag over de deal met wielerploeg Sunweb. De komende drie jaar investeert de provincie 7,5 ton in de ploeg, werd donderdag bekend.

In ruil daarvoor zullen renners van Sunweb activiteiten uitvoeren om kinderen en volwassenen zo veel mogelijk aan het sporten te krijgen. De samenwerking moet het sportimago van Limburg verbeteren.

Twijfel
Zowel PVV als VVD wilden vrijdag van CDA-gedeputeerde Ger Koopmans weten of de provincie wel aan de regels voldoet die gelden voor staatssteun. Ook betwijfelen ze of de opdracht niet aanbesteed had moeten worden. Joost van den Akker (VVD): “Er zijn naast Sunweb nog meer wielerclubs.  Als ik hoor wat er van Sunweb verwacht wordt – de onderwijsprojecten die ze gaan doen en een stuk Limburgpromotie – dan vraag ik me af of dit niet aanbesteed had moeten worden om een eerlijk speelveld te creëren.”

Geloofwaardigheid
Volgens Koopmans is de overeenkomst niet uniek. “Dit doen we ook met sportevenementen Jumping Indoor Maastricht of IronMan. We hebben het hier over het beste wielerteam ter wereld. Dit geeft een enorme spin-off. Als teambaas Iwan Spekenbrink zegt dat Limburg de beste regio is om te fietsen, komt dat een stuk geloofwaardiger over dan wanneer ik dat zeg.”

Risico
Volgens Koopmans voldoet de deal aan alle regels. De juridische onderbouwing daarvoor krijgt de politiek binnenkort op papier.

 

Bron: De Limburger

Scroll naar boven