Succesvolle editie van Liberaal Perspectief met als thema “Starten op de Arbeidsmarkt!”

Op dinsdag 12 december jl. vond er weer een meeting plaats in het kader van Liberaal Perspectief. Dat is een informele bijeenkomst waarbij men kennis kan maken met het liberalisme en de VVD Statenfractie. Tijdens deze discussieavonden praten we over actuele en belangrijke thema’s die belangrijk zijn voor Limburgers om op deze manier ons eigen perspectief richting een liberaler Limburg te verjongen en vernieuwen.

De aftrap vond plaats door Joost Reinaerts (UWV) die ons voorzag van de laatste cijfers over de Limburgse Arbeidsmarkt. De heer Reinaerts gaf aan dat de grootste uitdaging op dit moment op de arbeidsmarkt ligt bij de doelgroep 60+. Tevens zijn op dit moment de scholingsvouchers bij het UWV op. Met deze scholingsvouchers kunnen mensen makkelijker vanuit de bijstand  een passende baan vinden.

Vervolgens heeft Suzanne Weerts ons laten zien hoe Flexpoint lager opgeleiden naar een baan begeleid. Mevrouw Weerts is regiomanager bij Flexpoint, een internationale HR dienstverlener, waar dagelijks meer dan 6000 flexwerkers binnen verschillende marktsegmenten werken. De succesvolle aanpak van Flexpoint, waarbij men fors inzet op om- en bijscholing, blijkt ook hier zijn vruchten af te werpen.

Daarna gaf John Heuvelings (Statenlid in de Provincie Limburg namens de VVD en tevens raadslid in de gemeente Venlo) toelichting op het provinciaal beleid inzake de arbeidsmarkt. Nu  de VVD middels een amendement voor elkaar heeft gekregen  dat er 5 miljoen euro is toegevoegd aan het Aanvalsplan Arbeidsmarkt, ligt er een sterk plan op tafel. Tevens heeft John gesproken over de acties die de gemeente Venlo gaat uitvoeren om mensen uit de bijstand te helpen en te houden. Ook bij de gemeente Venlo wordt er vol ingezet op scholingsvouchers om mensen die op dit moment thuis zitten interessant te maken voor werkgevers.

Tijdens de avond ontstond aansluitend een interessante interactie tussen deelnemers en sprekers. Een van de conclusies die de VVD-fractie meeneemt, is dat om mensen écht uit de bijstand te krijgen, het bieden van om- en bijscholing cruciaal is.

Scroll naar boven