Sander Dekker onder indruk van jeugdzorg Z-Limburg

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs is onder de indruk van de toewijding en professionaliteit van Stichting Jeugdzorg Sint Joseph. Dat zei hij maandagochtend 23 mei bij een werkbezoek aan de gecombineerde instelling Icarus (voor jongeren met gedragsproblemen) en het Keerpunt (justitiƫle jeugdzorginstelling) in Cadier en Keer.

VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker pleitte in een welkomstwoord voor het openhouden van de instelling, die met 110 jongeren en 200 medewerkers ook een grote werkgever in Cadier en Keer herbergt. Die kwam afgelopen najaar opnieuw ter discussie te staan, maar een motie van de Tweede Kamer heeft het kabinet inmiddels opgeroepen het Keerpunt open te houden. “Goed onderwijs is een kerntaak van de overheid. Zeker bij jongeren die van het juiste pad af dreigen te raken of daar al vanaf zijn, moeten we kansen bieden zich weer in de samenleving te ontplooien. Als VVD hebben we veel waardering en steun voor SJSJ.”

“Onderwijs met zulke jongeren gaat zeker niet vanzelf, maar bij SJSJ gaan onderwijs, zorg en justitie automatisch in elkaar over. Kinderen hebben aan dat systeem immers geen boodschap. SJSJ gumt die scheidslijntjes uit,” aldus de staatssecretaris. Hij zegde toe zich voor het behoud van de instelling in te spannen.

IMG_7216

VVD-Statenlid Erik Koppe stelde voor om de jongeren die bijvoorbeeld leren metselen, in te zetten bij provinciale projecten bij het onderhoud van provinciale monumenten. De VVD gaat dat punt binnenkort inbrengen bij de behandeling van de provinciale erfgoednota.

IMG_7220

Jongerenwerker bij o.a. SJSJ en VVD’er Jan Bolster bood Sander Dekker bij afsluiting van het bezoek een boek aan als dank voor zijn komst.

Scroll naar boven