Collegeprogramma Vernieuwend Verbinden gepresenteerd

Onder leiding van formateurs Karin Straus (VVD) en Ger Koopmans (CDA) presenteerden de kandidaat-gedeputeerden 24 juni het Collegeprogramma Vernieuwend Verbinden. Joost van den Akker (VVD),  kandidaat-gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport pitchte zijn ambities voor Limburg:

“Dit extraparlementair college gaat voor een missie met lef om de innovatiefste, aantrekkelijkste en sportiefste regio van ons land te worden!

  1. Innovatief met de Brightlands Campussen als kern van het economisch beleid, maar dat doen ze niet alleen. Brightlands is immers van ons allemaal. Vanuit de provincie werk ik samen met Ruud Burlet verantwoordelijk voor de Chemelot campus en Hubert Mackus voor de Greenport campus. Brightlands staat open voor nieuwe aandeelhouders. Er komt een nieuw bestuurlijk akkoord met de kennispartners en een nieuwe governance zodat de campussen voor Limburg nog meer opleveren. Vernieuwend verbonden in de omgeving, met het MBO; en verbonden met Brainport in Brabant. Het is tijd voor een Zuid-Nederlandse industrie- en energieagenda: die internationaal in de pas loopt, innovatief is met sleutel- en procestechnologie, en met infrastructuur van kabels, buizen en leidingen over de grens.
  1. Aantrekkelijk met lage lasten voor inwoners, startende ondernemers en bedrijven om je hier te vestigen en zo talent en student te binden en banen te behouden. We zetten daarom in op 8000 nieuwe leerwerkplekken. Aantrekkelijk voor logistiek en landschap, met intensievere samenwerking van logistiek met de maakindustrie en de IT-sector. Bereikbaar en beleefbaar dus, ook gastvrij naar toeristen die bijvoorbeeld MAA als bestemming kiezen.
  1. Sportief is ook gezond. Zodat Limburg beleven ook meer bewegen wordt. Sportevenementen en topsporters zetten heel Limburg tot sporten aan. We voegen daarom Topsport Limburg en het Huis voor de Sport samen tot 1 uitvoeringsorganisatie.

Zo maken Limburg de innovatiefste, attractiefste en sportiefste provincie!”

Lees het hele Collegeprogramma.

Joost van den Akker

Joost van den Akker

Joost van den Akker (Maastricht) is sinds 20 april 2018 gedeputeerde voor de Provincie Limburg. In de huidige coalitie 2015-2019 heeft hij de portefeuille Economie en Kennisinfrastructuur. Naast de campusontwikkelingen op de Chemelot Campus, Maastricht Health Campus, Smart Services Campus en Greenport Campus bevat die onder andere ook acquisitie, het MKB, logistiek, de regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF en het Grondbedrijf.