Blij met aanzet reddingsplan MAA

De VVD Limburg is blij dat het provinciebestuur actief aan de slag is gegaan met een reddingsplan voor Maastricht Aachen Airport. De luchthaven verkeert al een tijdje in financieel zwaar weer. De aandeelhouders hebben aangegeven geen geld meer in de luchthaven te kunnen en willen steken. De provincie wil de luchthaven op korte termijn helpen met 4,5 miljoen euro. Op lange termijn moet er een goed plan worden ontwikkeld om de luchthaven duurzaam voor Limburg te behouden.

Die aanpak noemt VVD-statenlid Martin de Beer verstandig. “Het gaat om de werkgelegenheid, het economisch vestigingsklimaat en de bereikbaarheid van Limburg. Daarbij zien we zeker nog perspectief voor de luchthaven.

Ook de adviseurs van het provinciebestuur zien voldoende kansen. Daarom is het belangrijk dat we nu tijd kopen om een goed plan uit te werken. Wat de VVD betreft is de rol van de provincie daarbij zo klein mogelijk. De exploitatie moet zeker aan de markt worden overgelaten. Wellicht met nieuwe aandeelhouders. Maar het financieren van niet economische activiteiten, zoals de beveiliging als douane en brandweer is voor de VVD acceptabel. Ook andere overheden betalen veelal deze diensten op andere regionale luchthavens. Hoewel een financieel gezonde luchthaven in principe volledig zijn eigen broek moet kunnen ophouden. We steunen dus de ingezette koers en wachten de lange termijn plannen met veel belangstelling af”.

Lees verder op de website van L1.

Scroll naar boven