Zwarte lijst voor verdampte subsidies

De VVD-fractie in het Limburgs Parlement wil een zwarte lijst voor bedrijven en organisaties die subsidievoorwaarden niet nakomen. De partij reageert daarmee op het door Maastricht Airlines zelf aangevraagde faillissement. Hierdoor verdwijnt waarschijnlijk bijna drie ton aan provinciaal subsidiegeld in een zwart gat. Onacceptabel vindt de VVD.

Maastricht Airlines kreeg bij de opstart een provinciale subsidie voor het opleiden van onder meer het cabinepersoneel. Van vliegen is het door allerlei omstandigheden nooit gekomen. Donderdag 30 mei maakte de aandeelhouder bekend zijn financiering te staken. Het gevolg was een zelf aangevraagd faillissement. Statenlid Martin de Beer noemt de gang van zaken onverteerbaar. “Het bedrijf kreeg duidelijk zijn zaken niet op orde en gooit nu zelf de handdoek in de ring. Het resultaat is een strop voor de provinciale overheid. De VVD wil dat de provincie er alles aan doet om het subsidiebedrag terug te eisen”.

De VVD vindt ook dat de eigenaren van Maastricht Airlines niet meer voor subsidie in aanmerking mogen komen. “Het kan niet zo zijn dat dezelfde ondernemers binnenkort weer aan de deur staan voor geld. Dan moet het antwoord van het provinciaal bestuur klip en klaar ‘nee’ zijn. Wat ons betreft komt hiervoor een zwarte lijst”.

Lees verder in de Nederlandse media op L1Dagblad de Limburger en BNR Nieuwsradio deel 1 en deel 2.

Scroll naar boven