Welkom? JA! Drugs? NEE!

De VVD Limburg startte 23 april een internationale campagne over de wietpas. De poster van de VVD met als tekst ‘Welkom? Ja! Drugs? Nee!’ informeert buitenlandse toeristen in vier talen dat zij van harte welkom zijn in Limburg, maar niet om drugs te kopen. VVD-vicefractievoorzitter Joost van den Akker: “Wij gaan niet alleen posteren en flyeren in Limburg, maar ook adverteren in o.a. Belgische en Duitse media: je bent welkom voor vlaai en koffie, maar niet in de coffeeshop”.

Luister hier het radio-interview op L1, lees de berichtgeving in De Maaspost/Trompetter en in De Limburger (1) (2) en (3) en bekijk de reportage van TVL Limburg Vandaag van 2 mei. Ook de Belgische krant Het Belang van Limburg en de Duitse tv-zender N24 stonden wij te woord en maakten melding van de campagne. Naast Maastricht voert de VVD ook campagne in Heerlen, Sittard-Geleen, Meerssen en Stein.

Op 2 maart 2012 hebben Provinciale Staten van Limburg een VVD-motie aangenomen die o.a. stelt dat de provincie de gemeenten moet ondersteunen bij het invoeren van de wietpas. “Limburg is een grensprovincie, dus wij vinden het logisch om de wietpas in de Euregio wat bekender te maken,” aldus Van den Akker. De VVD acht toerisme voor de Limburgse economie enorm van belang, maar wil drugstoerisme en daarmee aanzuigende werking van onveiligheid en overlast met drugsrunners bestrijden. De VVD is dan ook blij dat België in de grensstreek extra controles heeft aangekondigd om drugshandel en -toerisme tegen te gaan.

De eerste poster wordt maandagavond aan VVD-Europarlementariër Hans van Baalen aangeboden op de Algemene Ledenvergadering van de VVD Limburg in Roermond. Van Baalen lanceerde in 2009 het idee voor de wietpas. Het is de bedoeling dat de wietpas vanaf 1 mei a.s. het drugstoerisme uit het buitenland tegengaat. Alleen inwoners van een Nederlandse gemeente komen voor de pas in aanmerking.

Scroll naar boven