VVD wil haast maken met aanleg Randweg Abdissenbosch/ B221

De VVD in het Limburgs Parlement wil dat de Provincie snel start om de benodigde gelden, voor de aanleg van de Randweg Abdissenbosch/ B221, in beeld te brengen en te reserveren. De B221 (voorheen L42n) verbindt de Buitenring Parkstad Limburg met de B56 bij Geilenkirchen en zal leefbaarheid en verkeersveiligheid in de Landgraafse kern Ubach over Worms en het Duitse Scherpenseel verbeteren.

De VVD is van begin af aan voorstander geweest van een goede verbinding tussen Parkstad Limburg en het Duitse achterland. In 2013 diende de VVD al een motie in om tot de aanleg te komen. Aanvankelijk liepen de onderhandelingen met de deelstaat Noordrijn-Westfalen moeizaam, maar door de provinciale weg om te dopen tot een Rijksweg is de realisatie dichterbij dan ooit. Daarom diende de VVD vandaag een motie in welke met overgrote meerderheid werd ondersteund in het Limburgs Parlement, om de Provincie op te roepen voorbereidingen te treffen en de benodigde gelden te reserveren. Daarmee is de VVD motie in lijn met de gemeenteraad van Landgraaf die bereid is om opnieuw middelen ter beschikking te stellen voor de Landgraafse bijdrage aan dit project.

Duits persbericht:

Niederländische Liberale fordern schnellen Bau der B221

Die Liberalen im Parlament der niederländischen Provinz Limburg, VVD, fordern die limburgische Regierung auf, die reservierten Gelder für den Bau der B221 schnellstmöglich freizugeben. Die B221n soll als neue Ost-West-Verbindung zwischen dem ‚Buitenring Parkstad Limburg’ und der B56 bei Geilenkirchen entstehen. Dadurch sollen die Straßen Europaweg und Grensstraat in der niederländischen Ortschaft Ubach over Worms und die Heerlenerstraße in Scherpenseel spürbar entlastet werden.

Die Liberalen plädieren seit Jahren für den Bau der B221 als wichtige neue Verbindung zwischen der Städteregion ‚Parkstad Limburg’ und dem Heinsberger Raum. Schon im Jahr 2013 forderte die VVD einen schnellen Bau der Trasse. Anfänglich verliefen die Gespräche zwischen Limburg und NRW schwierig. Nachdem Anfang des Jahres die L42n als B221 eingestuft wurde, sehen die Liberalen die Chance für einen zeitnahen Bau der Straße. Deshalb fordert die VVD in einem Antrag die Provinzregierung auf, die Gelder für Planung und Bau freizugeben. Der Rat der Gemeinde Landgraaf hatte in den letzten Jahren mehrmals Mittel für ihren Finanzierungsanteil bereitgestellt.

Scroll naar boven