VVD geschrokken van incidenten in azc’s

De VVD in het Limburgs Parlement is geschrokken van de cijfers van bij de politie geregistreerde incidenten in de negen Limburgse opvanglocaties voor asielzoekers en vluchtelingen. Uit cijfers blijkt dat er zich het afgelopen jaar 407 incidenten hebben voorgedaan op bijna 4000 bewoners, zei fractievoorzitter Joost van den Akker. Dat is zo’n 11 procent gemiddeld.

Onacceptabel
De VVD-voorman noemde het ‘volstrekt ontoelaatbaar, onacceptabel en ondankbaar gedrag als gemiddeld 1 op de 10 vluchtelingen in asielzoekerscentra bij een incident zijn betrokken. Terwijl wij zo ons best om vluchtelingen die hier mogen blijven te huisvesten’, zo zei Van den Akker.Vergelijk
Hij vroeg aan het provinciebestuur wat het van de cijfers vindt, ook in vergelijking met de situatie van de afgelopen jaren en in andere provincies. “Wat doet u om de boel in de asielzoekerscentra beheersbaar te houden”, was nog een vraag van  de VVD-fractievoorzitter. Gouverneur Theo Bovens zei de vragen van de VVD schriftelijk te beantwoorden.

Soorten incidenten
Bij de incidenten gaat het overigens om heel verschillende zaken. Het gaat om bedreigingen en mishandelingen maar ook om overlast en vermiste identiteitspapieren.

Beluister het audiofragment van 1Limburg:

Scroll naar boven