Startersbeurs voor jongeren

VVD-Statenlid Martin de Beer vindt dat er een startersbeurs moet komen voor afgestudeerde jongeren zonder werk.

Met die beurs kunnen jongeren stage lopen bij een bedrijf en hun kans op permanent werk vergroten, zo denkt de VVD. Gemeente en provincie zouden ieder maandelijks 250 euro moeten bijdragen aan de startersbeurs;een bedrijf zou maandelijks 100 euro opleidingskosten voor haar rekening moeten nemen. Volgens de VVD is de beurs een effectief middel om de hoge jeugdwerkeloosheid te bestrijden. Landelijk bestaat de startersbeurs al in 65 gemeenten maar nog nergens in Limburg.

In eerste instantie wil de VVD een paar honderd jongeren in Limburg aan een startersbeurs helpen,op termijn zo’n duizend. 8 november diende de VVD het voorstel in tijdens de begrotingsbehandeling.

Gedeputeerde Kersten gaat met de gemeenten en uitkeringsinstantie UWV overleggen of ze bereid zijn mee te doen. Het voorstel voor de startersbeurs werd tijdens de begrotingsbehandeling ingediend door de VVD. Die wil daarmee de hoge jeugdwerkeloosheid helpen bestrijden. Alleen SP en PVV stemden tegen.

Uitbreiding Limburgs traineeprogramma

Daarnaast namen Provinciale Staten met ruime meerderheid een VVD-motie aan om de externe inhuur van de provincie te beperken en i.p.v. daarvan het Limburgs traineeprogramma uit te breiden van 10 tot 50 trainees om ook in het provinciehuis jongeren met een diploma van MBO tot WO werkervaring te laten opdoen in het provinciehuis.

Bron: L1

Scroll naar boven