Sluiting parkeerplaats A67 catastrofe

De Limburgse VVD-fractie is verontrust door de berichten dat per 1 april 2014 de vrachtwagenparkeerplaats langs de A67 op Traffic Port in Venlo wordt gesloten door Rijkswaterstaat.

Normaliter maken zo’n 150 vrachtwagens dagelijks gebruik van dit terrein, echter op drukke dagen zijn dit er meer dan 500. Niet alleen het feit dat Venlo een logistieke hotspot is, echter ook vanwege de goede beveiliging, goede hygiëne en sanitaire voorzieningen op het terrein maken de vrachtwagenchauffeurs graag gebruik van Traffic Port en het parkeerterrein. De parkeerplaats is er 2 jaar geleden gekomen om juist een einde te maken aan de verkeersoverlast in en rondom Venlo en aan de onhygiënische toestanden.Ondanks dat er 40 km verderop in Brabant een aantal gratis parkeerplaatsen door Rijkswaterstaat zijn geopend, zullen de consequenties bij sluiting van het parkeerterrein op Traffic Port voor Venlo en omgeving niet te overzien zijn.

“Een regelrechte catastrofe. Voor de VVD is veiligheid, ook in het verkeer, erg belangrijk. De eerste Duitse dagen zijn weer in aantocht met de daarmee gepaard gaande verkeersproblematiek en chaos. Vrachtwagens zullen vlak voor de grensovergang in Venlo een veilige en hygiënische overnachtingplaats zoeken en komen bedrogen uit. Resultaat is dat Venlo en de bedrijventerreinen uiteindelijk met de overlast blijven zitten en de inwoners van Venlo en omgeving geconfronteerd worden met (verkeers) onveilige situaties en overlast. Daarom hebben wij vragen gesteld aan het provinciebestuur, om te kijken of deze parkeerplaats geopend kan blijven en welke rol de provincie daarbij kan spelen”, aldus Statenlid Jozanne van der Velden.

klik hier voor de berichtgeving op L1.

Klik hier voor de vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Scroll naar boven