Op campagne met Westerwelle

De Limburgse VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker sprak 20 september op de Großveranstaltung zur Bundestagswahl van de FDP op de Markt in Aken om de Duitse liberalen een hart onder de riem te steken. Hoofdgastsprekers zijn minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle en FDP-fractievoorzitter in Nordrhein-Westfalen, Christian Lindner. Ook enkele andere VVD’ers gaan mee op campagne.
“Limburg grenst meer aan Duitsland dan aan Nederland of België: als de industrie groeit in Duitsland, leidt dat direct tot hogere export, meer investeringen, meer consumentenvertrouwen en uiteindelijk tot meer banen in Nederland”
Hij pleit voor meer samenwerking op het gebied van economie en infrastructuur om de vrijheid van de Duitse en Limburgse grensinwoners te vergroten: “Dus geen PKW-Maut, maar snellere ICE-verbindingen tussen Aken en Eindhoven, en Venlo en Düsseldorf.” De gezamenlijke Duits-Nederlandse ministerraad in Kleef in mei was hiertoe al een goede eerste stap.
Een voortzetting van de rechts-liberale coalitie in Duitsland is onontbeerlijk om de schuldencrisis te boven te komen zonder de burger meer te belasten. Met een Große Koalition van CDU-SPD of Rot-Rot-Grün van SPD-Linke-Grünen verliest Nederland aan Duitsland een bondgenoot om het strikte begrotingsbeleid te blijven volgen.
“Samen kunnen liberalen Eurobonds verhinderen, de nieuwe stabiliteitsregels van de euro en de onafhankelijkheid van de Europese Centrale Bank handhaven. Deze weg kan alleen met een liberaler Duitsland succesvol afgelegd worden. Dat is ook essentieel voor economisch herstel van de grensregio’s” aldus Van den Akker.
Scroll naar boven