Mikwe moet ogen openen

De discussie die rond de ‘Mikwe’ te Venlo is ontstaan beperkt zich niet tot de echtheid van het museumstuk. Anton Kirkels, Statenlid namens de VVD in Limburg, heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten welke consequenties dit voor de gedane en aankomende investeringen heeft in het Limburgs Museum. Tevens vraagt de VVD zich af hoe dit de educatieve waarde en de algehele reputatie van het museum aantast.

Om de ‘Mikwe’ ten toon te kunnen stellen is er een nieuwe vleugel gerealiseerd aan het Limburgs Museum te Venlo. Nu de echtheid ter discussie staat vraagt de VVD zich af welke consequenties dit heeft voor de aantrekkingskracht van het Museum en daarmee de exploitatie.

De VVD is voorstander van het investeren in cultuurbehoud in Limburg. De discussie die rond de ‘Mikwe’ is ontstaan moet de ogen openen bij de provincie. “De provincie is ervoor om de Limburgse cultuur en historie te waarborgen, maar er moet wel weloverwogen met de middelen hiervoor om worden gegaan”, Aldus Statenlid Kirkels. Volgens de VVD moet deze discussie dan ook tot gevolg hebben dat een dergelijk situatie in de toekomst niet meer kan ontstaan.

Klik hier voor de berichtgeving op L1.

Scroll naar boven