Limburgse VVD: ‘Altijd snel een ambulance ter plaatse kunnen hebben’

Spits of geen spits: jij moet snel een ambulance ter plaatse kunnen hebben. Zijn daartoe al voldoende maatregelen genomen, of zijn alternatieve oplossingen noodzakelijk? VVD-statenlid Leon Bastiaans stelde schriftelijke vragen aan het provinciebestuur!

Ruim 50.000 Limburgse woningen zijn in de spits niet bereikbaar voor ambulancediensten binnen de 15 minuten die de wet voorschrijft, zo blijkt uit onderzoek van de Geodienst van Rijksuniversiteit Groningen. Dat geldt in bijzondere mate voor Vaals en Arcen.

De Geodienst komt tot deze conclusies door de afstand van ambulanceposten naar woningen en buitenplaatsen af te zetten tegen de maximumsnelheid die ambulances mogen rijden. Op de eerste plaats wil de VVD weten of de veiligheidsregio’s zelf al onderzoek hebben verricht en zo ja, wat daar de uitkomsten van zijn. Indien er nog geen onderzoek is verricht, wil de VVD weten waarom dat niet is gebeurd en of er nog een onderzoek volgt.

L1 en 1Limburg wisten te melden dat met behulp van mobiele ambulance posten in risicogebieden en incidentele hulp uit België en Duitsland de wettelijke normen doorgaans wel gehaald worden. VVD-­‐statenlid Leon Bastiaans vraagt zich af of de inzet van mobiele ambulanceposten en hulp uit België en Duitsland structureel voldoende is om aan de wettelijke normen te voldoen. Indien deze oplossingen niet structureel voldoende zijn, wil de VVD van het college weten of het voor de Provincie Limburg zelf nog een taak weggelegd ziet.

Scroll naar boven