Greenport Venlo in opmars

Afgelopen dinsdag bezocht een delegatie van Limburgse VVD politici de Brightlands, Campus Greenport Venlo. Daar werden de politici, de VVD Tweede Kamerleden Karin Straus en Chantal Nijkerken en Staten- en gemeenteraadslid John Heuvelings, alsmede de gemeenteraadsleden uit Venlo, Bart Kuntzelaers, Rob Pijpers, Martin Camp en het gemeenteraadslid uit Gennep, Janinne Hulsteijn, meegenomen in de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van de agro-industrie.

De Greenport Campus is hiervan een goed voorbeeld waar gemeente, provincie, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven gezamenlijk werken aan innovatieve oplossingen  de voedingsindustrie en de verbinding leggen tussen verschillende sectoren zoals de voedingsindustrie, maakindustrie en logistiek. Tijdens het bezoek werd, onder andere, het Blue Innovation Centrum, Brightbox in de Innovatoren, Brightlabs in Villa Fora en De distributieplant van Nutricia bezocht, en gesproken met ondernemers die hier actief zijn. 

De VVD is al jaren voorstander van meer samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid , “De ontwikkelingen op Greenport is een schoolvoorbeeld hoe de samenwerking zou moeten zijn, de overheid schept de kaders maar het zijn de ondernemers en het onderwijs die deze invullen”, zegt VVD Statenlid John Heuvelings, “Het is toch prachtig om te zien dat oplossingen van morgen in onze eigen achtertuin ontwikkeld worden”. Of zoals Jeroen Rondeel van Blue Innovation het zo treffend zegt, ‘ ideeën zijn er genoeg. Het komt echter aan op de mensen achter een goed plan. Geen ontwikkeling zonder goed Businessplan’

‘Kansen te over in onze regio, we moeten ze alleen vakkundig – in gezamenlijkheid oppakken!’

Scroll naar boven