Fractievergadering VVD met FDP Aken/Euskirchen

Op 30 april j.l. vergaderden de VVD Statenfractie en haar zusterfracties van de Duitse FDP in de Städteregionstag Aachen en de Kreistag Euskirchen (Districtsparlementen) in het Eifelstadje Gemünd.
Tijdens de vergadering kwamen verschillende (EU)regionale thema’s aan bod:

IMG_4266

Prominent thema was het onderwijs. Onderwijsinstellingen en systemen kunnen we beter voor elkaar toegankelijk maken door, onder andere, het leren van elkaars taal maar ook het vergemakkelijken van stagetrajecten aan beide kanten van de grens. “De fracties zijn het met elkaar eens dat onderwijs een van de belangrijke sleutels tot het verbeteren van de kansen op elkaars arbeidsmarkt is”, aldus VVD fractievoorzitter Joost van den Akker.

De VVD-fractie sprak haar steun uit voor de bouw van een derde spoor tussen Aken en Keulen. “Dit biedt niet alleen kansen voor de regio Aken maar ook voor Zuid-Limburg”, zei Statenlid Erik Koppe, woordvoerder openbaar vervoer. “Dit plan sluit perfect aan op het standpunt van de VVD om de verbindingen tussen Limburg en het directe aangrenzende buitenland te verbeteren doormiddel van een snellere spoorverbinding tussen Maastricht en Aken”.

De fracties spraken af om toekomstig nog intensiever samen te werken op thema’s welke aan beide kanten van de grens spelen. Een gezamenlijke vergadering van VVD, FDP en Belgische zusterpartijen staat voor het najaar gepland.

Na een vruchtbare vergadering bezochten de fracties de voormalige Ordensburg Vogelsang, gebouwd als eliteschool uit de tijd van het Derde Rijk, gelegen in het nationale park Eifel. Hier kreeg de groep een rondleiding door de twee in aanbouw zijnde nieuwe musea welke vanaf dit najaar de geschiedenis van de school en de natuurhistorische geschiedenis van de Eifel vertellen.

 

Scroll naar boven