Fietspontjes Maas met België weer gratis

De drie voet- en fietspontjes over de Maas tussen Nederlands-en Belgisch Limburg worden zeer waarschijnlijk weer gratis. VVD-gedeputeerde Twan Beurskens zegde in het Limburgs Parlement toe daarover binnenkort met een voorstel te komen, na overleg met het provinciebestuur van Belgisch-Limburg. 

Betalen sinds mei
Het gaat om de pontjes tussen Ohé en Laak en Ophoven, tussen Grevenbicht en Rotem en tussen Geulle en Uikhoven. Vanaf 1 mei moet daarvoor worden betaald, tenzij de passagier komt uit één van de gemeenten die de veren meefinanciert. Alleen van Geulle naar Uikhoven betaalt iedereen.

Slecht voor toerisme
Voor 1 mei waren de voet- en fietspontjes gratis, onder meer door een jaarlijkse bijdrage van de provincie Nederlands-Limburg van 40 duizend euro. En die situatie moet terugkeren, vindt VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. Zijn partij is tegen deze ’tolheffing’ omdat die discriminerend en inefficiënt zou zijn. Bovendien is het niet goed voor het toerisme en leidt het tot onvrede en langere wachttijden, aldus de VVD.

Steun
De VVD kreeg steun van D66. Die partij maakte zich eerder al sterk voor gratis pontjes.  Gedeputeerde Twan Beurskens is het met de twee partijen eens. Hij gaat overleggen met zijn Belgisch-Limburgse collega Igor Philtjens. Beurskens spreekt van “een rare situatie.”

Bron: L1.nl

Scroll naar boven