Duidelijkheid over positie provincie bij MGL

De Limburgse VVD fractie stelt schriftelijke vragen over de positie van de Provincie Limburg bij het overnamedossier van Media Groep Limburg (MGL)”. Duidelijkheid daarover is geboden.

Herhaaldelijk vangt de VVD signalen op vanuit diverse bronnen dat er sprake is van betrokkenheid van de Provincie Limburg bij het onderhandelingsproces. Opties zoals participatie, lening-verstrekking of borgstelling worden daarbij genoemd. Zo wordt ook in een onlangs op Villamedia.nl gepubliceerde brief van Mecom gericht aan Concentra gesproken over financieel betrokken partners vanuit de regio.

De VVD fractie heeft duidelijk en gemotiveerd stelling genomen tegen overheidsbemoeienis en betrokkenheid bij overnameprocessen van mediabedrijven. Dat deed zij tijdens de sonderende bespreking van een voorstel van Gedeputeerde Staten tijdens de Statencommissie van 6 december 2013. Ook verscheen 7 januari jl. een opinieartikel van media-woordvoerder Anton Kirkels in Dagblad De Limburger. De VVD blijft van mening: de politieke positie van de overheid hoort er een te zijn van afstand houden ten opzichte van de media en hun bedrijfsvoering.

Scroll naar boven