Betaal geen Duitse tol – vecht boete aan

Nederlanders moeten geen tol betalen als ze door Duitsland rijden, maar een boete aanvechten bij de Duitse rechter. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. 

Volgens de VVD-er, die al eerder actie ondernam tegen de plannen voor tolheffing op Duitse snelwegen, druist de wet in tegen de Europese wetgeving. Duitsers krijgen de tol namelijk terugbetaald via de wegenbelasting. Dat betekent dat alleen automobilisten uit andere landen moeten betalen en dat is discriminatie. Bovendien, zo redeneert Van den Akker belemmert een tolheffing het grensverkeer.

Mochten Nederlanders massaal hun boete aanvechten bij de Duitse rechter dan moet die de wet toetsen volgens Europees recht. En het Europees recht staat geen discriminatie toe.De tolheffing gaat in op 1 januari 2016.

Nu de Duitse Bondspresident het wetsvoorstel ondertekend heeft, krijgt het de kracht van wet en kan ook de Europese Commissie een zogenaamde ‘inbreukprocedure’ starten, indien zij meent dat Duitsland door de wet de verplichtingen van de EU-verdragen niet nakomt.
Beluister het interview op L1 Radio: 
en teken de petitie via stopduitstolvignet.petities.nl.Bron: 1Limburg
Scroll naar boven