Petitie tegen Duits tolvignet

Op vrijdag 13 maart lanceert de Limburgse VVD-fractie om 13:30 uur bij het Tref Center Venlo een petitie tegen het Duitse tolvignet voor buitenlandse automobilisten. Tweede Kamerlid Barbara Visser (VVD) zet dan de eerste officiële handtekening, samen met Dietmar Brockes (FDP-parlementariër in Noordrijn-Westfalen) en Twan Beurskens (Limburgs gedeputeerde Economische Zaken).

VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker: “Dit vignet is rampzalig voor de bewoners in de grensregio, discriminerend en kost bovendien meer dan het oplevert. De Nederlandse automobilist is zo de melkkoe voor de Duitse schatkist, alleen omdat hij een gele i.p.v. witte kentekenplaat heeft”.                                                                                     

Op 26 maart staat het wetsvoorstel over het tolvignet geagendeerd inde Bondsdag. Hoewel er al veel protest tegen is geweest en de Europese Commissie grote twijfels heeft of het vignet in lijn is met Europees recht, blijft de Bondsregering er koppig aan vasthouden. Ook de Duitse Bondsraad uitte grote bedenkingen, maar daarmee is het wetsvoorstel dus nog niet van tafel.

Ook online ondertekenen

“Het plan blijft onbestaanbaar in een Europa zonder binnengrenzen. Daarom gaan wij nu tot een ultieme actie over” aldus Van den Akker. “VVD en FDP willen van zoveel mogelijk handtekeningen ophalen, zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde van de grens.”

Dietmar Brockes (FDP) vreest dat het MKB in de grensregio heel veel last krijgt door het vignet. “Je gaat zo even de grens over om je boodschappen te doen of je vrije tijd te genieten. Met deze tolplannen zullen veel bewoners zich bedenken of ze zo vaak even de grens over gaan. En minder Nederlandse klanten betekent minder omzet voor ons midden en kleinbedrijf”.

De petitie, die ook online kan worden ondertekend op http://stopduitstolvignet.petities.nl/, wordt dit voorjaar aangeboden aan de Bondsdag, de Bondsraad en de Duitse verkeersminister Dobrindt in Berlijn.

Zie de berichtgeving op 1Limburg en Dichtbij.nl

Scroll naar boven