Begroting 2015: KMS, A2-verbreding, verkeersveiligheid

Bij de laatste begrotingsbehandeling deze Statenperiode houdt de VVD provinciale wegenbelasting laag, heft zij geen bouwleges en diende de VVD-fractie met coalitie moties in over het KMS-terrein, de A2-verbreding en verkeersveiligheid. Deze werden met ruime meerderheid of zelfs met algemene stemmen aanvaard.

Zie hier de inbreng van fractievoorzitter Joost van den Akker in eerste termijn.

Zie hieronder de berichtgeving over de Van Hornekazerne:

Het Rijk moet het terrein van de KMS – de Koninkijke Militaire School – in Weert gratis overdragen aan de gemeente. Dat vinden de coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA in het Limburgs Parlement. Zij hebben daarover met de steun van ouderenpartij 50Plus een motie over ingediend tijdens de algemene beschouwingen.

Nieuwe bestemming: De KMS gaat eind dit jaar definitief dicht. Volgens de partijen maakt de overdracht het mogelijk om een serieus plan te ontwikkelen voor een nieuwe bestemming van het kazerneterrein.

Recreatie: Volgens VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker moet het gebied een leefbare en aantrekkelijke bestemming krijgen met voorzieningen op het gebied van sport, vrije tijd, toerisme en recreatie.Uit Weert kwamen enthousiaste reacties (fragment L1NWS): 

 

Scroll naar boven