3 mei stickeractie VVD-FDP tegen Duits tolvignet

Zaterdag 3 mei start Joost van den Akker, VVD-kandidaat nr. 7 voor de Europese verkiezingen, een stickeractie tegen het voorgenomen Duitse tolvignet voor buitenlandse automobilisten. De huidig fractievoorzitter in Provinciale Staten van Limburg deelt die dag met VVD’ers en FPD’ers een paar duizend anti-tolstickers uit in Heerlen, Roermond en Venlo. Ook VVD-Kamerlid Mark Verheijen en de FDP-parlementariër uit Nordrhein-Westfalen Dietmar Brockes doen mee. 

TelegraafTV_Joost

Reportage Telegraaf TV:

De eerste sticker overhandigt Van den Akker zaterdagochtend in Urmond aan Wim Weijnen, directeur van de Limburgse WerkgeversVereniging (LWV). Zo willen de liberalen ook buiten de politiek, namelijk op de autoweg, duidelijk maken dat het plan van de Duitse regering-Merkel van tafel moet.

Waarom actie?

Verkeersminister Dobrindt (CSU, zusterpartij van het CDA) liet er 27 april nog geen misverstand over bestaan dat hij dit voorjaar zijn voornemen wil doorzetten om het vignet per 1 januari 2016 in te voeren.

“Daarom gaan wij nú tot actie over. Het tolvignet is een ramp voor de economie, het toerisme en het grensverkeer. Het is toch van de gekke dat in een Europa van open binnengrenzen juist Duitsland een discriminerend tolvignet voor onze auto’s wil invoeren? De Nederlandse automobilist wordt zo gebruikt als melkkoe om de Duitse begroting sluitend te krijgen. Zulke absurde plannen motiveren mij om als liberaal voor Limburg op de bres in Brussel te staan”, aldus kandidaat-Europarlementariër Van den Akker.

Het vignet kost zo’n 100 euro per jaar maar levert de Duitse schatkist jaarlijks slechts 200 miljoen euro op. Bovendien zorgt het voor een berg bureaucratie en uitvoeringskosten. In december 2013 namen Provinciale Staten van Limburg al een VVD-motie aan die opriep om alle wegen te bewandelen om het vignet tegen te houden. Ook de LWV vindt dat de tolplannen de verhoudingen met de buurlanden op scherp zetten. Zij vreest dat veel verkeer de Duitse snelwegen zal mijden en zo ook het Nederlandse wegennet gaat belasten.

Kan ik ook zo’n sticker krijgen?

Ook tegen het Duitse tolvignet? Zaterdag krijgt iedereen de kans om met Joost in gesprek te gaan en de gratis anti-tol-sticker te bemachtigen. Ook kunt u gratis een sticker bestellen via www.vvdlimburg.nl/sticker.

Programma 3 mei:

10:00-12:00  Bijeenkomst VVD Zuid-Limburg met Wim Weijnen en Hans Kasper, Van der Valk Urmond

12:30-13:25   Woonboulevard Heerlen: In de Cramer 78 (parkeerplaats voor Gamma)
14:00-14:45  Outlet Roermond: Stadsweide 2 (parkeerplaats voor Nike Store).
15:15-16:30    Woonboulevard/Trefcenter Venlo: Nijmeegseweg 2 (parkeerplaats voor Kwantum)

1507550_695868657137469_8474128911649916677_n

Scroll naar boven