VVD wil geld van The Silicon Mine terug

De VVD in het Limburgs Parlement wil van Gedeputeerde Staten weten of het het alsnog geld van het bedrijf The Silicon Mine gaat claimen.

De provincie schold eerder dit jaar 4,25 miljoen euro schuld van het bedrijf kwijt omdat het zo goed als failliet zou zijn. Donderdag werd echter bekend dat de provincie Groningen hetzelfde bedrijf 2,8 miljoen euro subsidie geeft.Proeffabriek
Met de subsidie van Groningen wil het bedrijf in Farmsum een proeffabriek voor de productie van zuiver silicium gaan bouwen. The Silcon Mine zelf investeert 10 miljoen euro in de nieuwe fabriek.
Verbaasd
VVD-statenlid Joost van den Akker is hierover verbaasd aangezien het bedrijf bijna failliet zou zijn. Hij wil weten of de provincie Limburg van deze plannen op de hoogte was. Ook wil hij weten of de Gedeputeerde Staten een deel van de schuld terug denkt te krijgen als The Silicon Mine in Groningen wel succesvol wordt. In eerste instantie wilde initiatiefnemer Gosse Boxhoorn een grote fabriek op Chemelot in Geleen bouwen. Die fabriek zou goed zijn voor honderden banen. Daarom gaf de provincie een bedrag van ruim 4 miljoen euro aan de ondernemer. Een lening van 2,75 miljoen euro en een subsidie van 1,5 miljoen. Daarnaast zou een Arabische financier klaar staan om geld in de fabriek te steken. Toen die zich terugtrok, werd de stekker uit het project getrokken.Uit angst voor een faillissement van TSM schold de provincie Limburg de 4,25 miljoen euro schuld begin dit jaar kwijt.
Bron: 1Limburg. Zie ook het krantenbericht in Dagblad van het Noorden:
Scroll naar boven