Skip to main content

VVD wil extra geld en agenten voor wietexperiment

Heerlen
Een aantal grote Limburgse gemeenten wil graag meedoen met de proef. Zo besloot de gemeenteraad van Heerlen afgelopen week dat de gemeente zich zo snel mogelijk moet aanmelden voor deelname. De Limburgse VVD was nooit voorstander van zo’n proef. Maar nu die er toch komt, is er aanvullend beleid nodig, aldus de partij.
Aanzuiging
Volgens Van den Akker is het vooral noodzakelijk dat illegale wietkwekerijen kunnen worden aangepakt. “Want er moet voorkomen worden dat een proef met legale wietteelt een aanzuigende werking heeft en criminelen denken dat ze gemakkelijk hun gang kunnen gaan”, zegt de VVD-voorman.
Hard maken
Volgens Van den Akker biedt het regeerakkoord ook ruimte voor extra agenten in Limburg en andere regio’s en zou er ook extra geld losgemaakt kunnen worden. Voordat met de proef wordt begonnen, moet dat wel hard gemaakt zijn, vindt Van den Akker.

Bron: 1Limburg

Foto: 1Limburg

Joost van den Akker

Joost van den Akker

Joost van den Akker (Maastricht) is fractievoorzitter van de VVD Statenfractie in Limburg. Hij is woordvoerder economie, Arbeidsmarkt, Campussen, Kennis-As, Onderwijs , Maastricht Aachen Airport, Euregiobestuur / Internationalisering, Financieel toezicht gemeenten, Algemene- Juridische aangelegenheden en Ambtelijke en bestuurlijke integriteit