VVD blij met baankansen voor DSM bij Smart Services Heerlen

Update: De ongeveer 400 DSM-werknemers die de komende twee jaar hun baan verliezen op de hoofdkantoren in Heerlen en Sittard maken een goede kans werk te vinden op de zogeheten Smart Services Hub in Heerlen. Dat was de boodschap van VVD-gedeputeerde Twan Beurskens in een Statencommissie 25 september toen VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker doorvroeg op de summiere antwoorden van het provinciebestuur bij schriftelijke vragen van de VVD. Van den Akker vroeg welke acties het provinciebestuur ging ondernemen om te zorgen dat het, veelal hooggeschoold personeel, in Limburg aan de slag kan blijven.

Beurskens zei dat daar concreet aan gewerkt wordt. De Heerlense Hub is een campus waarop bedrijven zijn gevestigd die gespecialiseerd zijn in slimme toepassingen op het gebied van ICT en dienstverlening. Volgens de gedeputeerde zijn er daar bij bedrijven als Accenture en Conclusion veel vacatures.

Zie ook het bericht in De Limburger van 26 september en op 1Limburg.

25 augustus maakte DSM bekend dat het bij een reorganisatie de komende jaren 900 tot 1100 banen schrapt, waarvan zo’n 500 in Nederland. Naar verluidt gaan de ontslagen vooral vallen in de vestigingen in Sittard en Heerlen. De VVD maakt zich uiteraard zorgen om de toekomst van de getroffen medewerkers en wil zorgen dat Limburgse werknemers aan de slag kunnen blijven in de regio, zeker nu DSM geldt als een van de pijlers van de ontwikkelingen van de Limburgse campussen. Naar aanleiding van de berichtgeving stelt de VVD schriftelijke vragen aan het College van GS.

Zie verder het bericht op 1Limburg.nl en beluister het interview op L1 Radio: 

Scroll naar boven