Joost van den Akker

Activiteiten | Standpunten | Media | CV

Joost van den Akker

 

“De Limburgse VVD heeft op 20 maart 46.254 stemmen en daarmee 5 zetels behaald, dankzij de tomeloze inzet van kandidaten en campaigners! Ik ben trots op ons team en blij met het stevige voorkeursmandaat van bijna 4,5 duizend stemmen om voor Limburg verder te werken aan een kleurrijke liberale inbreng in ons provinciebestuur! Dank voor het vertrouwen!”

  
Ik ben 34 jaar en woon in Maastricht. Elke dag sta ik vol energie op om als gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur voor Limburg aan de slag te gaan. Aan de Maas houd ik er van hard te lopen, te roeien of in de stad gezellig af te spreken. Ik ben trots op onze Limburgse gastvrijheid, voor de vele toeristen, maar ook voor elkaar.

De uitdaging is dat we Limburg de aantrekkelijkste provincie van Nederland houden om te werken, te leren, te wonen en erop uit te trekken. Daarom zet ik mij ervoor in dat we:

  1. Banen behouden die we hebben en de banen van de toekomst ook hier laten landen.
  2. Kennis verwerven om innovatie en ondernemerschap van onze Brightlands campussen uit te bouwen. Zo halen we talent naar Limburg en kan straks elke student hier aan de slag.
  3. Lasten verlagen tot de laagste provinciale wegenbelasting van Nederland. Zo blijft autorijden betaalbaar.
  4. Wegen verbreden zoals de A2 en A67. Zo reizen we vrij en snel door naar onze bestemming.
  5. Logistiek leveren: ruim baan voor onze wegen, stations, distributiecentra, binnenhavens én Maastricht Aachen Airport. Zo worden onze producten en pakketjes op tijd bezorgd.

Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur

Joost van den Akker is sinds 20 april 2018 gedeputeerde van de Provincie Limburg met als portefeuille Economie en Kennisinfrastructuur. Naast de ontwikkelingen op de Brightlands Chemelot Campus Geleen, Maastricht Health Campus, Smart Services Campus Heerlen en Greenport Campus Venlo bevat die onder andere ook acquisitie, het MKB, logistiek, Maastricht Aachen Airport, de regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF en het Grondbedrijf. 

“Limburgers zélf maken onze economie sterk. De Provincie schept hierbij ruimte voor ondernemerschap, kennisontwikkeling en innovatie.”

Tel. +31 43 389 74 48 | Email | @Akkerjoost | Facebook | LinkedIn | Instagram

Berichten

VVD: Studenten aan Limburg binden

De Limburgse VVD-fractie pleit ervoor dat studenten die nieuwe UM-opleidingen volgen op de Chemelot Campus en Maastricht Health Campus hun opleiding afronden via een speciale ‘Limburg Traineeship’ van 1 jaar. “Op deze manier committeren we het Chemelot Campus Consortium, bedrijven en studenten bij het begin van hun opleiding ertoe ook bij afronding van hun studie hun eerste werkervaring in Zuid-Limburg op te doen en hun opgedane kennis in deze Euregio nuttig te gelde te maken,” aldus VVD-Statenlid ...
Verder Lezen

VVD: Vrije keuze koopzondagen

De Limburgse VVD-fractie ondersteunde op de nieuwjaarsborrel van de JOVD-Maastricht de het pleidooi van voorzitter Jannick Burggraaf voor de vrije keuze aan de ondernemer voor koopzondagen. "We zijn blij dat burgemeester Onno Hoes zich uit heeft gesproken voor openstelling van winkels op elke zondag en vragen daarom aan het college van Gedeputeerde Staten of zij hier ook meerwaarde in zien", aldus VVD-statenlid Joost van den Akker. Volgens de jonge liberalen is het kwalijk dat de gemeente de ...
Verder Lezen

Tijd voor Maastricht 2.0

Het pleidooi van Statenlid Joost van den Akker,  ondersteund door Onno Hoes en Mark Verheijen, op de VVD-Partijraad over Europa in het gouvernement: "Nieuw Verdrag in Maastricht" is  aangeboden aan Mark Rutte: In 2006 mocht ik de totstandkoming en betekenis van het Verdrag van Maastricht beschrijven, in opdracht van de Gemeente Maastricht in het kader van het programma 'Maastricht celebrates Europe' . Op 7 februari 2007, exact 15 jaar na de ondertekening van het verdrag, werd ...
Verder Lezen