Joost van den Akker winnaar NK Cross 10km!

Dit jaar vond tegelijkertijd met het Molenhoeks Makkie het NK (Nederlands Kampioenschap) Cross voor Bestuurders plaats, waarbij burgemeesters, wethouders, gedeputeerden, bestuurders van waterschappen e.a. uit het hele land mochten strijden om de Nederlandse titel. Uiteindelijk waren er bijna 25 bestuurders uit het hele land (van Maastricht tot Heerhugowaard), die het schitterende, glooiende parcours  durfden te trotseren.

Zwaar parcours

Alvorens de sportieve strijd aan te gaan, zijn zij door het College van Burgemeester en Wethouders van gastgemeente Mook en Middelaar ontvangen in basisschool De Grote Lier, waarbij wethouder Susan Doorenbos de Mookse eer glans gaf door ook mee te doen aan deze wedstrijd. Burgemeester Willem Gradisen gaf in zijn korte toespraak aan dat in tegenstelling tot wat het woord “makkie” suggereert, het niet alleen plaatsvindt in een prachtig omgeving maar dat het ook gaat om een zwaar parcours: “het is dapper wanneer bestuurders hieraan deelnemen”.

Spannende strijd

Het werd ook onder de bestuurders een spannende strijd. Op de 5 km. werd bij de heren de strijd gewonnen door wethouder Bert Krale van de gemeente Staphorst en bij de dames ging Antoinette Jans met de eer strijken. Zij is hoogheemraad (lid van het dagelijks bestuur) van het waterschap Hoogheemraadschap Delfland.

Op de langere afstand van 10 km. bleef de hoofdprijs bij de heren in de provincie Limburg. Kampioen werd de recent deputé (gedeputeerde) geworden Joost van den Akker. Bij de dames mag zich op de 10 km. kampioen noemen wethouder Gerria Toeter-Aalderink van de gemeente Raalte.

bron: Gemeente Mook en Middelaar
 

Scroll naar boven