A2 actie gaat door!

Op donderdag 23 april werd wederom een actie gehouden aan de A2 in het kader van de petitie “A2 moet breder”. Deze petitie speelt in op de reeds jarenlange bestaande fileproblematiek op de A2 tussen Weert en Eindhoven. Het verkeer staat er vrijwel iedere morgen van iedere werkdag vast, vaak over een lengte van 7 tot 10 kilometer.

Deze actiedag zijn er weer honderden handtekeningen opgehaald. Met de handtekeningen die digitaal geplaatst zijn via de internetsite komt de totaal stand nu op bijna 5800 ondertekenaars.

Initiatiefnemer Limburgs Statenlid Anton Kirkels vindt de tussenstand indrukwekkend: “in beperkte tijd met een aantal vrijwilligers, zoveel steun kunnen ophalen is echt geweldig.”

Het is dringend nodig dat de A2 fileproblematiek hoger op de agenda komt en maatregelen op de weg méér ruimte aan het verkeer gaan geven en een eind te maken aan het sluipverkeer in de dorpen langs de A2.

“De gemeenten en alle betrokken wijk- en dorpsraden van de plaatsen aan de A2 blijven de actie mee verder uitdragen. Met een stevige publieksuitspraak moet het lukken om de landelijke politiek te overtuigen: “er moet een oplossing voor de files op de A2 komen!”, zegt Anton Kirkels.

De betrokken gemeentebestuurders van Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert zijn in gesprek met maatschappelijke organisaties om de actie verder te verbreden. Dat heeft al een aantal bruikbare ideeën opgeleverd waarmee de actie kan worden voortgezet. Die worden nu verder uitgewerkt.

Kijk hier de reportage met Anton Kirkels bij L1 Avondgasten, 7 mei 2015:

 

SDC14945Want alle betrokkenen zijn de file maar ook het vele sluipverkeer door de dorpen (citaat) “spuug zat”. Met het aantal handtekeningen groeit dus ook nog steeds het aantal medestanders die de actie ondersteunen. Dat is nodig om later dit jaar, een sterk signaal af te kunnen geven naar ‘politiek Den Haag’.

De petities kan nog steeds getekend worden via www.petities.nl onder “verbreding A2”.

Scroll naar boven