VVD stelt vragen over verkeersveiligheid naar aanleiding van ongeluk op N570 met stilstaande bus

Op dinsdag 22 mei 2018 heeft een ongeval plaatsgevonden op de N570 te Herkenbosch. Ter plekke is een bushalte op de rijbaan gesitueerd, waarbij de lijnbus stilstaande op de rijbaan van achteren is aangereden. Een auto had niet opgemerkt dat de bus en een auto voor hem stilstonden op de rijbaan.

De VVD maakt zich zorgen over het feit dat er ter plekke een bushalte gesitueerd is op de rijbaan terwijl er een maximum snelheid van 80km/uur is toegestaan op deze provinciale weg. De VVD vindt een dergelijke situatie ongewenst en verkeersonveilig. Er zijn daarom vragen gesteld door fractievoorzitter Herman Nijskens en woordvoerder mobiliteit Erik Koppe aan Gedeputeerde Staten om erachter te komen of er zich nog meer soortgelijke situaties voordoen op provinciale wegen in Limburg. Daarnaast wordt er aan Gedeputeerde Staten gevraagd of, en zo ja, welke maatregelen zullen worden getroffen om een einde te maken aan dergelijke gevaarlijke situaties.

Klik hier om de gehele brief aan het college inclusief de schriftelijke vragen te downloaden. Zie ook het nieuwsbericht op 1Limburg.

 

 Foto: Rob Dammers 

Scroll naar boven