Acties tegen tolvignet Duitsland

De Limburgse VVD bereidt acties voor tegen de invoering van het tolvignet in Duitsland. Fractievoorzitter Joost van den Akker spreekt over acties bij de grenzen, die buiten de politiek vallen. De fractie verzet zich al langer tegen de invoering van het tolvignet.

Buitenlanders betalen
Vanaf 1 januari 2016 moeten automobilisten gaan betalen voor het gebruik van Duitse snelwegen. De Duitse regering hoopt met die maatregel jaarlijks 200 miljoen euro binnen te halen. Duitse automobilisten krijgen de tol terug via een verlaging van de wegenbelasting.

Ramp voor regio
Volgens VVD-er Joost van den Akker is de invoering van het tolvignet discriminatie en een ramp voor onder meer het grensverkeer in de Euregio. “Er zijn veel banen in Duitsland die uitermate geschikt zijn voor Nederlanders. Maar de drempel is hoog door culturele verschillen en taalproblemen. Zo’n vignet maakt die drempel nog hoger.”

Beluister het radio-interview. Bron: L1

Bekijk het interview bij TV Limburg met Tom Huyskens (BOVAG) en Joost van den Akker (VVD)

Bekijk ook de reportage van de WDR:

Limburg/NL: Proteste gegen Autobahnmaut:

(12.4.2014, 08.34 Uhr) In Limburg regen sich Proteste gegen die Autobahnmaut auf deutschen Straßen. Die für 2016 geplante Maut für ausländische Autofahrer sei diskriminierend und eine Katastrophe für den Grenzverkehr innerhalb der Euregio, so die Liberalen im Maastrichter Parlament. Deshalb plant die Partei des niederländischen Ministerpräsidenten Rutte Protestaktionen an der deutschen Grenze.

Scroll naar boven