Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdlimburg.nl

Vragen over 11e van de 11e

Gisteren werd Noord- en Midden Limburg geconfronteerd met het besluit van de veiligheidsregio Noord Limburg om de buitenevenementen gerelateerd aan de Vastelaovend tot en met 12 november niet te vergunnen. 

Er is enerzijds veel begrip voor het emotionele besluit en zo de zorg bij te staan, met de hoop op minder besmettingen. Vreemd genoeg komt de Veiligheidsregio Zuid Limburg nu naar buiten dat zij vooralsnog geen besluit hiertoe nemen en dus evenementen van diezelfde aard daar wel doorgang kunnen vinden. Ook in het nabij gelegen Oost-Brabant mogen deze activiteiten volgende week gewoon doorgang vinden. 

Aan onze inwoners van Limburg is dit allemaal lastig uit te leggen en zal men ook weinig begrip hiervoor kunnen opbrengen. Met name richting de vele vrijwilligers van de diverse organisaties is de teleurstelling groot. Maar ook de economie rondom deze activiteiten wordt zwaar getroffen. Artiesten zien hun eerste optredens sinds anderhalf jaar in rook opgaan en organisaties hebben al kosten gemaakt in de voorbereiding van de evenementen. 
De Limburgse VVD is op zijn zachts gezegd zeer ontstemt over de ontstane situatie en maakt zich ook grote zorgen. 

 Zou het college navolgende vragen kunnen beantwoorden: 

 • Deelt u de mening dat de genomen besluiten lastig uit te leggen zijn? 

 • Verwacht het college ook dat verplaatsing van publiek richting andere regio’s ook risico’s met zich meenemen zo niet zelfs nog meer risico’s (meer mensen op minder m2)? 

 • Het wederom afzeggen van een ingeburgerd evenement als 11e van 11e, is volgens ons binnen de maatregelen (Corona Toegangs Beleid) een evenement met weinig risico en veel plezier. In hoeverre deelt het college deze mening? 

 • Wil het college met spoed (uiterlijk maandag 8 november en liefst eerder) in gesprek gaan met beide Veiligheidsregio’s om eventueel tot heroverweging of in ieder geval tot een eenduidig besluit te komen en zo ook voor de toekomstige vastelaoves -evenementen? 

Karin Straus,   Leon Bastiaans – Statenleden VVD Limburg

Scroll naar boven