Voor een Limburg waar we trots zijn op onze cultuur.

 

Wij zorgen ervoor dat mensen hier dingen kunnen blijven organiseren. Voor en door de Limburgers. Wij hebben geen zin in Randstedelijke discussies bij onze mooie culture evenementen.

 

Wij zijn trots op onze rijke taal en cultuur. Die is uniek en dat beseffen we niet altijd. Wij zijn trots op deze unieke kwaliteiten Limburg en willen dat dit zo blijft. We hebben oog voor de cultuur die onze provincie uniek maakt en stralen die trots graag uit.

  • Wij zetten ons specifiek in voor de vitaliteit van de Limburgse taal door middel van de ondersteuning van taalpromotie, taaloverdracht en taalinfrastructuur.
  • De provincie moet een rol blijven spelen bij cultureel erfgoed en monumentenzorg.
  • We zetten de lobby voor een Euregionale museumjaarkaart voort.
  • De Limburgse VVD wil ons erfgoed nieuw leven inblazen door het zoeken naar een alternatieve bestemming voor bijvoorbeeld leegstaande kerken, kloosters, scholen en historische industriecomplexen makkelijker te maken. De voorwaarde hierbij is de aanwezigheid van private investeerders en dat het binnen een lokaal bestemmingsplan past.
  • De Limburgse VVD wil graag kijken naar mogelijkheden om jongeren te blijven stimuleren om meer en regelmatig te sporten. Dit kan bijvoorbeeld via een verhoging van het jeugdsportfonds of een kortingspas voor de jeugd.

 Foto: Filip Mishevski


Meedoen met de
VVD?

Scroll naar boven