Voor een Limburg waar veiligheid voorop staat, in de buurt, onderweg en op het werk.

 

Wij moeten met lef criminelen aanpakken en laten niet over ons heen lopen. Iedereen die het voor de hardwerkende Limburger probeert te verpesten pakken we hard aan.

 

 

Limburgers moeten s ’avonds veilig over straat kunnen lopen en bij een wandeling in het bos met de kinderen geen vaten drugsafval tegenkomen. Als VVD willen we onze mooie provincie en criminaliteit hard aanpakken, ook als de criminelen van over de grens komen.

  • Het streven is om binnen een periode van 5 jaar onze aanwezigheid in de top 10 meest criminele gemeentes te verminderen. Dit willen we bereiken door met onze gemeentes, politieregio’s en buurtprovincies tot meer samenwerking te komen, een betere afstemming en een gezamenlijke aanpak.
  • Drugscriminaliteit aanpakken door het budget van het regionale informatie en expertisecentrum (RIEC) te verhogen, en moderne technische hulpmiddelen zoals drones inzetten om bijvoorbeeld hennepplantages te ontdekken.
  • Ondermijnende criminaliteit zoals omkoping van overheidsambtenaren in de kiem te smoren door gemeenten te ondersteunen in de aanpak hiervan, en de Gouverneur de bevoegdheid te geven om eigenstandig onderzoek te kunnen starten naar lokale bestuurders.
  • Verkeersveiligheid van provinciale wegen en andere infrastructuur verhogen door te investeren in nieuwe technieken, voorlichting en handhaving. Een betere inrichting van wegen kan veilig rijgedrag beter stimuleren. Daarnaast willen we ook harder optreden tegen geweldsmisdrijven in het openbaar vervoer.
  • Milieudelicten, zoals chemisch afval dumpen in buitengebieden, harder aanpakken en vervuilers door middel van een ‘pluk regeling’ zelf te laten betalen voor het opruimen hiervan.

 Foto: Jos @ FPS-Groningen 


Meedoen met de
VVD?

Scroll naar boven