Voor een Limburg waar je fijn en betaalbaar kunt wonen.

 

We hebben het lef om weer woningen bij te bouwen die passen bij de wensen van Limburgers. Huisjesmelkers en speculanten pakken we hard aan.

 

 

Op sommige plekken in Limburg kennen we een overschot aan woningen en in anderen een tekort. Er moet beter nagedacht worden over het type woningen dat we naar de toekomst nodig hebben en waar die nodig zijn: huurwoningen voor starters, kleine gelijkvloerse woningen /appartementen voor pensionados en mantelzorg woningen. Wij willen meer maatwerk mogelijk maken, zodat alle Limburgers een passende en betaalbare woning kunnen vinden.

  • Wij willen dat de kosten voor duurzaam wonen behapbaar zijn voor Limburgers aangezien het forse investeringen zijn. De provincie gaat samen met financiële instellingen kijken naar slimme oplossingen. Het duurzaamheidsfonds en een aangepast Transitiefonds Limburgse woningmarkt kunnen hierbij op een creatieve manier ingezet worden.
  • De provincie moet meehelpen als regisseur en aanjager bij het zoeken naar oplossingen voor voldoende woonruimte voor starters, senioren, het middensegment, tijdelijke arbeidsmigranten, en studenten. De startersleningen blijven in stand tot het probleem opgelost is.
  • De Limburgse VVD wil woonaanbod naar behoefte en wil meer maatwerk in planning, ook op basis van meer realistische demografische scenario’s. Bouw moet maatwerk bevatten, omdat niet iedereen hetzelfde huis nodig heeft, denk bijvoorbeeld aan WoonZorg combinaties.


Meedoen met de
VVD?

Scroll naar boven