Voor een Limburg dat innovatief is en daarmee jongeren aantrekt en hier houdt.

 

Zwartgallige doemdenkers jagen onze jongeren weg. Met lef ondernemen en geloven in de toekomst hebben zijn de enige manier om onze jongeren te behouden en weer terug te krijgen.

 

 

De economie in Limburg trekt de laatste jaren goed aan. We moeten ervoor zorgen dat de Limburgse economie sterk is en dat we ook in minder goede tijden tegen een stootje kunnen zodat iedereen er van kan profiteren. We blijven daarom bouwen op onze economische krachten (bv. de logistieke sector & campussen) en houden onze ogen open voor nieuwe kansen zodat we onze jongeren behouden en ook weer aantrekkelijk zijn voor jongeren om na hun studie naar Limburg terug te keren.

  • Ons doel is dat heel Limburg glasvezel heeft in 2022 – ook de binnensteden en oudere bedrijventerreinen. Door middel van meer glasvezel willen we de digitale bereikbaarheid verbeteren. Dit willen we doen via een fonds samen met private investeerders, bijvoorbeeld pensioenfondsen, en publieke investeerders, alsook de Europese investeringsbank.
  • Aan de slag gaan met een nieuwe visie voor Parkstad na 2020 door uitdagingen en vernieuwende ideeën te verzamelen.
  • De vier Brightlands campussen verder ontwikkelen en verbinden met instituten buiten de provincie,  met Limburgse ondernemingen, onderwijsinstellingen en met elkaar. De betere koppeling moet banengroei realiseren. De provincie dient als aanjager die concrete voorstellen tot samenwerking maakt.


Meedoen met de
VVD?

Scroll naar boven