Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdlimburg.nl

Schriftelijke vragen VVD-Nijskens inzake negatieve beleggingsresultaten van gesubsidieerde doelen

19-12-2023
De VVD Limburg leest in het Financieel Dagblad dat meerdere goede doelen een negatief rendement hebben geleden met hun beleggingen. In de lijst met goede doelen staan ook organisaties die subsidies ontvangen van de Provincie Limburg.

Statenlid Herman Nijskens stelde daarom de volgende schriftelijke vragen aan het College: 

  1. Bestaan de beleggingen van goede doelen die gesubsidieerd worden door de Provincie Limburg ook (deels) uit (voorschotten op) provinciale subsidies? 
  2. Komen met deze negatieve beleggingsresultaten gesubsidieerde activiteiten (projecten maar ook exploitatie) onder druk of zelfs in gevaar? 
  3. Hoe toetst de Provincie de haalbaarheid van ingediende aanvragen in relatie tot (speculatieve) belegging van deels met provinciale subsidies opgebouwde vermogens? 
  4. Is het nog nodig om de organisaties, die ondanks de risico’s toch kunnen en durven te beleggen met (deels) uit provinciale bijdragen opgebouwde vermogens, in de huidige omvang te blijven ondersteunen? 
  5. Kunt u van de in het artikel1 genoemde organisaties aangeven hoeveel subsidie de betreffende organisatie van of via de provincie Limburg ontvangt dan wel ontvangen heeft? 

Bekijk de beantwoording van onze schriftelijke vragen hier.

Scroll naar boven