Sjoerd Maillé

Statenlid

Naast mijn werkzaamheden voor het Limburgse parlement werk ik vier dagen in de week als trainee/gerechtsjurist bij Rechtbank Limburg in Maastricht. Dit jaar binnen het strafrecht en in het tweede jaar van het traineeprogramma krijg ik de kans om werkzaam te zijn binnen een ander rechtsgebied. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier in Maastricht gestudeerd en in 2023 de master Recht en Arbeid, specialisatie arbeids- en gezondheidsrecht, afgerond.

Vanaf mijn 8ste levensjaar ben ik slechtziend en zie ik nog slechts 5%. Desondanks kijk ik liever naar wat er wel kan, in plaats van naar wat er niet kan. Denken in oplossingen in plaats van in problemen, zelf je eigen leven kunnen inrichten, daar draait het voor mij om.

Ik vind het belangrijk dat eenieder die in de maatschappij mee wil doen, mee kan doen en daartoe de juiste tools krijgt. Om deze reden ben ik dan ook politiek actief geworden voor de VVD.

Samen met mijn vriendin ben ik woonachtig in het mooie Maastricht, in welke stad ik tevens burgerraadslid ben voor de Maastrichtse VVD. In mijn vrije tijd laat ik me graag omringen door vrienden en familie. Het fijnste moment van het jaar is wanneer ik met mijn vriendin in de zomer op vakantie kan en nieuwe plekjes van Europa kan ontdekken. Ook ben ik nachtvrijwilliger in het Ronald McDonaldshuis in Maastricht, waar ik al bijna 3 jaar lang wekelijks een nachtdienst draai.

In de Provinciale Staten zet ik mij in het bijzonder in voor de volgende portefeuilles:
– Economie;
– Juridische zaken; 
– Veiligheid; 
– Arbeidsmarkt; 
– Inclusie. 

Schroom niet om laagdrempelig contact met mij op te nemen!

Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdlimburg.nl

Scroll naar boven