Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdlimburg.nl

NAVO-top in 2025 naar Maastricht

In 2025 zal de NAVO-top voor het eerst in Nederland worden georganiseerd. De VVD ziet hier kansen voor Limburg. Als de meest internationale provincie en thuishaven van het Allied Joint Force Command Brunssum is Limburg een logische keuze om de NAVO-top te organiseren.

Limburg heeft immers met de Europese top van 1992 bewezen dat het niet terugdeinst voor de organisatie van een grote internationale top in het hart van Europa. De VVD Limburg is er daarom van overtuigd dat er maar één stad in Nederland is waar deze historische NAVO-top zou moeten plaatsvinden, namelijk in onze provinciehoofdstad Maastricht!

De Limburgse VVD neemt het voortouw om deze ambitie te verwezenlijken en heeft schriftelijke vragen gesteld om inzicht te krijgen in de lobbystrategie van de provincie Limburg om de NAVO-top naar Limburg te halen. Naar aanleiding van het beknopte antwoord daarop hebben wij samen met de VVD Maastricht nogmaals benadrukt waarom Maastricht een logische keuze als gastheer zou zijn. Dit is ook opgemerkt door de media! Graag delen wij dit artikel met jullie:

https://www.1limburg.nl/nieuws/2281823/vvd-wil-navo-top-naar-maastricht-halen

Scroll naar boven