Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdlimburg.nl

NAVO-top 2025 in Limburg? Schriftelijke vragen aan het College

12-07-2023
In 2025 zal de NAVO-top voor het eerst in Nederland worden georganiseerd. De VVD ziet hier kansen voor Limburg.

Als de meest internationale provincie en thuishaven van het Allied Joint Force Command Brunssum is Limburg een logische keuze om de NAVO-top te organiseren. Limburg heeft immers met de ‘Europese top van 1992’ bewezen dat het niet terugdeinst voor de organisatie van een grote internationale top in het hart van Europa. De VVD Limburg is er daarom van overtuigd dat er maar één stad in Nederland is waar deze historische NAVO-top zou moeten plaatsvinden, namelijk in onze provinciehoofdstad Maastricht.

De Limburgse VVD neemt het voortouw om deze ambitie te verwezenlijken en heeft schriftelijke vragen gesteld om inzicht te krijgen in de lobbystrategie van de provincie Limburg om de NAVO-top naar Limburg te halen:

  1. Is het college bekend met het artikel ‘NAVO-top in 2025 voor het eerst in Nederland’ van het RTL nieuws van 11 juli jl.?
  2. Is het college het met de VVD fractie eens dat Limburg er werk van moet maken deze top naar Limburg en specifiek naar Maastricht te krijgen?a. Zo ja, Hoe gaat het college deze lobby vormgeven?b. Zo nee, waarom niet?
Scroll naar boven