Dries Lodewijks.

Statenlid

Ik ben werkzaam als directeur van de academies Business Studies, HBO-recht, Commerciële Economie en Financieel Management bij Zuyd Hogeschool. Deze academies zijn gevestigd in de Ligne in Sittard.

Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan een onderwijsorganisatie die als doel heeft onze studenten op te leiden voor de arbeidsmarkt van morgen. Dat doen we met ongeveer 200 zeer gemotiveerde docenten en medewerkers. Zuyd Hogeschool biedt een inspirerende onderwijs- en onderzoek omgeving waar we ook inspelen op de thema’s die voor Limburg van belang zijn zoals: de circulaire economie, digitalisering, de arbeidsmarkt van morgen en toekomstbestendig bedrijfsleven.

In het verleden heb ik vooral gehockeyd en daarbij ook de juniorelftallen waarin mijn kinderen speelden, gecoacht. Inmiddels loop ik graag een rondje golf. Mijn vrije tijd breng ik graag door in Frankrijk. Ik woon samen met mijn echtgenote Suzanne met veel plezier in Heerlen; in het “dorp” Welten. Mijn twee kinderen (Esmee en Camiel) zijn grotendeels opgegroeid in Heerlen en studeren momenteel in respectievelijk Maastricht en Tilburg.
Van 2006 tot 2018 ben ik raadslid geweest in Heerlen.

Binnen de provinciale politiek ben ik vooral werkzaam op de economische dossiers: onderwijs, arbeidsmarkt, de regionale economie. Het gaat daarbij om onderwerpen zoals de ontwikkeling van de Brightland campussen; de versterking van de Limburgse kennisinfrastructuur, de ontwikkeling van belangrijke Limburgse sectoren zoals de industrie, het toerisme, de horeca en de detailhandel.


Meedoen met de
VVD?

Scroll naar boven