1.Jeroen Achten Grubbenvorst

Lijstrekker voor VVD Limburg bij de waterschapsverkiezingen

Ik ben 37 jaar en woon samen met Janneke en onze drie dochters in het buitengebied van Horst aan de Maas. Naast zorg en ontspanning met gezin, familie en vrienden ben ik actief als voorzitter van de VVD-steunfractie en voorzitter van stichting BuitenGewoonBereikbaar.

Voor mijn werk in de agrarische sector kom ik door heel Limburg. Ik geniet van de prachtige gevari-eerde landschappen waarin wordt gewoond, gewerkt en geleefd. Voor het behoud en het ver-sterken van het Limburgse landschap en de leefbaarheid in provincie Limburg speelt water een belangrijke rol.

Daarom wil ik me in het waterschap inzetten voor droge voeten, voldoende en schoon water tegen lage lasten. Door te focussen op de kerntaken, samenwerken met andere partijen en belangen goed af te wegen vanuit de rol als waterbeheerder. Daarbij kan het waterschap wel wat VVD gebruiken.

Bekijk Video

2. Guiseppe Noteborn Maastricht


Ik ben 25 jaar, woonachtig in Maastricht en bezig met mijn master Politiek en Samenleving aan de Universiteit Maastricht. Naast mijn studie ben ik werkzaam als verzekeringsagent bij een van de grotere kantoren in Limburg, actief als burgerraadslid en betrokken bij een studentenorganisatie. In mijn vrije tijd tour ik graag door Limburg en geniet van onze mooie grensregio.

De complexe vraagstukken waar we als samenleving mee te maken hebben, vragen om goed doordachte oplossingen en niet om simpel geroep vanaf de zijlijn. Zo merk ik in mijn werk dat er steeds vaker waterschades in en rondom het huis zijn, mede als gevolg van klimaatverandering. We moeten onze leefomgeving veilig houden en daar kan het waterschap een belangrijke rol in spelen.

Daarom zet ik mij in voor:
 • Beperken van overlast door klimaatverandering: bijvoorbeeld door maatregelen te nemen om zware regenval in goede banen te leiden.

 • Voorkomen van lastenverhoging: het waterschap moet zich beperken tot haar kerntaken en de uitgaven verlagen, in plaats van belastingen verhogen.

 • Modernisering van het waterschap: het gebruik van meer elektronische besturing op afstand leidt tot meer efficiëntie en een kostenbesparing voor ons allemaal.

Bekijk Video

3.Juliënne van der Steen-Paulussen Geleen


Ik ben 36 jaar en woonachtig in Geleen. In mijn vrije tijd ga ik graag varen op de Maasplassen of in de omgeving van Daniken wandelen met onze trouwe viervoeter. Ik ben zes jaar geleden begonnen als management assistente binnen ons eigen bedrijf, na een carrière van veertien jaar als stewardess, waarbij ik verantwoordelijk was voor de veiligheid in de lucht.

Het begrip ‘veiligheid’ heeft altijd een grote betekenis voor mij gehad, omdat mensen minder goed functioneren als een gevoel van onveiligheid overheerst. Dat geldt ook voor waterveiligheid. Het ontbreken van een goede samenwerking met gemeenten, Provincie en buurlanden kan enorme gevolgen hebben voor natuur en bewoners, zeker in Zuid-Limburg.

Daarom zet ik mij in voor:
 • Veilig wonen in de buurt van water

 • Veilig en schoon drink- en oppervlaktewater

 • Stimuleren van recreatie in en rondom het water

Bekijk Video

4.Jean Aerts Venlo

Ik ben geboren en getogen Venlonaar, getrouwd en vader van drie dochters. We zijn geen praters, maar weten van aanpakken. Als tuinder (of “gerdeneer”) werk ik in het Venlose buitengebied. Familieband en ook ‘gezonde’ mantelzorg horen daarbij.

Zonder waterschap is een broekgebied als Noord-Limburg grotendeels onbewoonbaar. Tegelijkertijd kunnen tuinders niet zonder goed water. En het landschap niet zonder mooie beken. Daarvan genieten is bovendien een economische factor met (fiets)toerisme.

Daarom zet ik mij in voor:
 • Efficiënte en goede klimaatadaptatie. Zo moeten beekstelsels regelbaar worden, om overlast bij hevige regenval beperkt te houden.

 • Slim natuurbeleid. Als bevers een plaag zijn voor onze beken en monumentale bomen mag het best een streekgerecht worden.

 • Goed waterbeheer, gericht op lange termijn oplossingen. Ik noem dat ‘groen-rechts’!

www.jeanaerts.nl

5.Frans van Montfoort Einighausen


Ik ben geboren in Utrecht en opgegroeid in Sittard. Ik ben 39 jaar rijschoolhouder geweest en geniet nu van mijn pensioen. In Sittard-Geleen was ik in de periode 2010-2014 raadslid en ben ik op dit moment burger-commissielid.

Daarom zet ik mij ervoor in dat we:
 • Wateroverlast in straten beter voorkomen en droogte in landelijke en bebouwde gebieden verminderen.

 • Beekdalen klimaatbestendiger maken, beekonderhoud aanpassen en gebieden inrichten waar water tijdelijk wordt vastgehouden.

 • De informatievoorziening naar bewoners verbeteren.

6.Aloys Bruggeman Heerlen

Samen met mijn gezin woon ik met veel plezier in Welten, in de gemeente Heerlen. In het dagelijks leven ben ik directeur van de economische en juridische opleidingen van Zuyd Hogeschool in Sittard. Daarnaast ben ik lid van Provinciale Staten in Limburg. Hiervoor was ik 12 jaar raadslid in de gemeente Heerlen.

Ik ben zeer gemotiveerd om jonge mensen goed op te leiden, zodat zij een mooie baan met toekomstgarantie in onze provincie kunnen vinden. Daarnaast wil ik bijdragen aan een economie in Limburg waarin de mensen aan het werk kunnen blijven.

Sociaal, economisch en cultureel gaat het in onze regio steeds beter, maar er zijn nog belangrijke stappen vooruit te zetten.

Bekijk Video

7.Mylène Vinken Gronsveld


Roermond is mijn thuis. Ik werk als dyslexiespecialist, waarbij ik scholen bezoek, ouders adviseer en met kinderen werk. Bestrijding van laaggeletterheid heeft mijn bijzondere aandacht. Ik wil dat iedereen gelijke kansen heeft op ontplooiing en dat iedereen thuis is in Limburg! De komende vier jaar zet ik mij met passie in voor natuur, cultuur, werkgelegenheid en toerisme.

Toerisme is goed voor Roermond, want dit zorgt voor werkgelegenheid. Een belangrijk punt van zorg daarbij is dat verenigingen in de knel zitten bij de Maasplassen. Het verder ontwikkelen van dit fantastische watersportgebied is prima, maar dan wel nadrukkelijk met oog voor het belang van de Roermondenaar.

Bekijk Video

8.Frank Joosten Brunssum

Mijn naam is Jonathan Felix: opgegroeid in Obbicht en rechtenstudent in Maastricht. Van jongs af aan ben ik betrokken bij het verenigingsleven in Sittard-Geleen. Met uw steun word ik op 20 maart 2019 het jongste lid van het Limburgs Parlement.

Bekijk Video

9.Jack van Oppen Brunssum

Ik woon al meer dan de helft van mijn leven met veel plezier in Grubbenvorst, samen met mijn partner, dochter en hondje. Na ruim vier jaar raadslid te zijn geweest in Grubbenvorst, ben ik sinds maart vorig jaar opnieuw politiek actief als fractievoorzitter in Horst aan de Maas. Ik vind het fijn om me in te kunnen zetten voor een goed leven en werken, voor iedereen in onze gemeente.

Bekijk Video

10.Bart Suers Nuth


Als raadslid zet ik mij iedere dag in om van Weert een nóg fijnere stad te maken om in te wonen, werken en recreëren. Ik ben kandidaat voor de Provinciale Staten, omdat gemeente en provincie elkaar goed versterken.

Bekijk Video

11.Patrick Breukers Weert


Ik ben zelfstandig ondernemer in een familiebedrijf en politicus met ruime bestuurlijke ervaring als oud-wethouder, fractievoorzitter en Statenlid. Daarbij sta ik midden in onze mooie Limburgse maatschappij.

Ik draag graag actief bij aan de rijke Limburgse cultuur als bestuurslid van onze kerk, de reanimatie-estafette Limburg, Worldfestival Parade in Brunssum en diverse business- en serviceclubs.

Bekijk Video

13.Peter Salden Stein


Ik ben jurist Staats- en Bestuursrecht met een bestuurskundige achtergrond. Het vooruithelpen van anderen geeft mij energie en voldoening. Middels vrijwilligerswerk en politiek bouw ik graag mee aan onze leefomgeving. Daarom ben ik actief als fractievoorzitter VVD Nederweert, bestuurslid Alzheimer Stichting Midden-Limburg en ledenraadslid van de Rabobank.

Bekijk Video

14.Jonathan Felix Obbicht

Ik ben 50 jaar en woon, werk en leef in het prachtige Beekdaelen. Een mooie omgeving waar ik de ruimte vind om te kunnen ontspannen en te genieten van het leven in een dorp. Het is belangrijk dat kinderen veilig kunnen opgroeien in een dorp waar voldoende te doen is en waar samenhorigheid wordt gevoed.

Ik zie het als een uitdaging om onze dorpen sterk en leefbaar te houden. Waarin voorzieningen overeind blijven en waarin de gemeenschap steeds meer zelf regie voert in de doorontwikkeling van het dorp.

Bekijk Video

15.Herman Nijskens Melick


Naast mijn werk bij het ABP, sport ik graag en hou ik van muziek, van drumband tot Pinkpop. Als moeder van twee jongens vind ik het belangrijk dat het talent van hun generatie, en die van de generaties erna, optimaal wordt benut in Limburg.

Bekijk Video

16.Marianne Treur Frumau Voerendaal


Lorem ipsum dolor sit amet, labitur quaeque veritus has an, quo insolens consequat in, ut pro esse munere. Nec equidem perfecto forensibus id, munere persequeris cu his, habeo autem saepe mei ea. Dicam noster pertinax per ut, qui omnes saepe insolens in. Tale quaeque bonorum pri et, est in modo. Bekijk Video

17.Chantal Nijkerken-de Haan Schinveld


Ik ben geboren en getogen in Heerlen als enigst kind. Mijn beide ouders zijn oorlogsinvalide en nagenoeg hun hele leven afhankelijk geweest van een uitkering, waardoor ik aan den lijve heb mogen ondervinden hoe zwaar het leven op het bestaansminimum kan zijn. Ik heb wel altijd meegekregen dat klagen niets helpt en je alleen door eigen actie iets kan bereiken. Hoewel ik geen goede scholier was heb ik via de HAVO, MEAO, HEAO uiteindelijk2 postdoctorale opleidingen afgerond.

Omdat ik geen werk kon vinden in Limburg moest ik in de jaren 90 uitwijken naar Amsterdam, maar begin 2005 ben ik weer teruggekomen. Ik vind de kwaliteit van leven hier beter en zakelijk liggen in Limburg ongelofelijk veel kansen, die ik zelf ook heb gepakt als zelfstandig ondernemer. Ik wil mij inzetten voor iedereen die zelf ook zijn kansen wil pakken, bijvoorbeeld als ondernemer door: Minder onnodige regeltjes, betere infrastructuur en goede opleidingen. Maar ik vind ook dat mensen die het echt nodig hebben moeten kunnen terugvallen op goede voorzieningen.

18.Maicle Huver Heerlen


Ik ben opgegroeid in Moorveld en nu tien jaar woonachtig in Bunde. In het dagelijks leven ben ik docent, voorzitter van Buurtvereniging Oost en actief voor de VVD en de ALDE (Europese liberalen). Ik doe daarnaast aan krachttraining, kom graag onder de mensen en lees regelmatig een boek.

Ik ben kandidaat voor het Limburgs Parlement in maart en het Europees Parlement in mei. Graag kijk ik over de grenzen van onze regio heen, omdat juist daar een heleboel kansen liggen voor Limburg.

Bekijk Video