Vacature.

De Limburgse VVD-fractie in Provinciale Staten geeft stem aan de opvattingen van haar kiezers vanuit een liberale visie, waarin vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Bij het uitoefenen van hun taken worden de Statenleden ondersteund door fractiemedewerkers.

De Limburgse VVD is op zoek naar:

Fractiemedewerker,
0.3 fte (12 uur/week), m.i.v. 1 november 2021

Het gaat om een stimulerende en leerzame startersfunctie in het hart van de Limburgse democratie met nauwe contacten naar de VVD afdelingen in gemeenten, andere provincies, Den Haag en liberalen over de grens in Duitsland en België.

Je bent met name verantwoordelijk voor interne dagelijkse reilen en zeilen van de Statenfractie. Denk hier bij aan het opstellen van notulen, de agenda, het afhandelen van inkomende post, het organiseren van activiteiten, bijeenkomsten, werkbezoeken en overige taken.

Hoe ziet jouw week er uit?

Op maandag of woensdag-avond ben je aanwezig bij de fractievergadering. Jij zorgt dan voor de notulen en advisering op relevante onderwerpen. Op vrijdag ben je aanwezig op het Gouvernement zolang als nodig is. Op het Gouvernement ondersteun je de Statenleden, de Burger-Commissieleden, de Communicatieadviseur en de Senior Fractiemedewerker met een verscheidenheid aan ondersteunende en administratieve taken. Je volgt hiervoor het politieke nieuws in Limburg zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de provincie. Periodiek zijn er bijeenkomsten die je organiseert in het Gouvernement of elders in de provincie, zoals werkbezoeken, symposia of politieke avonden.

Met een 9 tot 5 mentaliteit kom je er niet. Niet dat het wekelijks op het programma staat, maar vergaderingen die tot laat in de avond duren komen voor.

Wie ben jij?

Je ben een student met affiniteit en gedrevenheid voor politiek en onderschrijft het gedachtegoed van de VVD. Jij bent, of wordt, natuurlijk ook lid van de VVD. Jij kunt zelfstandig de organisatorische, administratieve en inhoudelijke taken, die voor het goed functioneren van een Statenfractie noodzakelijk zijn, uitvoeren. Jij bent communicatief zeer vaardig en je kunt professionele relaties opbouwen en onderhouden. Je legt makkelijk contacten met burgers, mensen, bedrijven en instellingen, belangen-organisaties, provincies en gemeenten. Beheersing van de Engelse en Duitse (en Franse) taal is een pré.

Verder heb je intrinsieke interesse in politiek, zelfdiscipline en oog voor detail. Je bent proactief, hebt een flexibele, positieve instelling, bent bereid je schouders er onder te zetten wat een hoge productiviteit oplevert. Je kunt onder druk georganiseerd blijven werken en prioriteiten stellen. Je bent je bewust dat je opereert in een klein team, maar weet je je in de grotere politieke arena makkelijk en passend te bewegen.

Verder bezit je de volgende vaardigheden:

· Je bent bekend met Microsoft Office en OneDrive.

· Kennis van grafische vormgeving (Adobe After Effects) is een pré.

· Je bent bekend met foto- en filmapparatuur voor het maken van simpele vlog-achtige video’s.

Wat hebben wij jou te bieden?

· Een zeer interessante en leerzame functie waar je een bijdrage levert aan de totstandkoming van beleid voor alle Limburgers.

· Een parttime functie met veel zelfstandigheid en ruimte voor creativiteit, nieuwe ideeën en eigen inbreng.

· Een dynamische werkomgeving in het hart van de Limburgse politiek.

· Onderdeel uit kunnen maken van het team dat de Limburgse VVD-fractie vormt, met kans om te leren van een grote diversiteit aan expertise die bij de Statenleden, Burger-Commissieleden en andere medewerkers aanwezig is.

· Een uitgelezen kans om de politiek van dichtbij mee te maken en je netwerk uit breiden.

· Een marktconform salaris.

Ben jij wie we zoeken?

Daar hoopten wij al op. We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je motivatiebrief en je CV uiterlijk 15 oktober 2021 naar fractie@vvdlimburg.nl t.a.v. de VVD Statenfractie Limburg, o.v.v. ‘vacature fractiemedewerker’ in het onderwerp van je mail. De sollicitatiegesprekken vinden eind oktober plaats.

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Senior Fractiemedewerker Siem Verkoijen, via bovenstaand mailadres of telefonisch via 06-10041114.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je een vraag
voor onze fractie?