Wordt de nieuwsbrief niet goed weergeven? klik dan hier!

Jaargang 4, Extra Verkiezingseditie


Europa waar nodig

We moeten het nóg beter uitleggen.’ Dat is de standaardreactie van vele bestuurders in Brussel en Den Haag op de groeiende onvrede over de Europese Unie. Een reactie die volgens ons de plank misslaat.

In snel tempo is Europa de afgelopen jaren veranderd van een vredesproject in een symbool van onvrede. Dat gebrek aan draagvlak is een terechte en serieuze bedreiging voor de toekomst van de Europese samenwerking. Samenwerking die voor Nederland en zeker voor Limburg onontbeerlijk is. De belangrijkste vraag is: hoe zorgen wij ervoor dat Europa ons vrijer, veiliger en welvarender maakt? Dáárom werken wij samen.


Het opiniestuk, een samenwerking van Mark Verheijen (Lid Tweede Kamer) en Joost van den Akker (Fractievboorzitter VVD Limburg en Kandidaat voor het Europees Parlement) is half april verschenen in Daglad de Limburger/Limburgs Dagblad.

Lees verder op de website


L1 Radiodebat

Zondag 18 mei gingen de Limburgse EP-kandidaten Joost van den Akker (VVD), Anke Klein (D66), Marijke Clerkx (PvdA) en Jeroen Lenaers (CDA) met elkaar in debat in het radioprogramma De Stemming. Je kunt het debat

Lees verder op de website


   

Joost in Europa


Stem 22 mei Joost van den Akker, VVD Nummer 7!


Stickeractie groot succes!

Zaterdag 3 mei is Joost van den Akker, VVD-kandidaat nr. 7 voor de Europese verkiezingen, een stickeractie gestart tegen het voorgenomen Duitse tolvignet voor buitenlandse automobilisten in samenwerking met onze Duitse zusterpartij de FDP.

Waarom actie?

Verkeersminister Dobrindt (CSU, zusterpartij van het CDA) liet er 27 april nog geen misverstand over bestaan dat hij dit voorjaar zijn voornemen wil doorzetten om het vignet per 1 januari 2016 in te voeren.

“Daarom gaan wij nú tot actie over. Het tolvignet is een ramp voor de economie, het toerisme en het grensverkeer. Het is toch van de gekke dat in een Europa van open binnengrenzen juist Duitsland een discriminerend tolvignet voor onze auto’s wil invoeren? De Nederlandse automobilist wordt zo gebruikt als melkkoe om de Duitse begroting sluitend te krijgen. Zulke absurde plannen motiveren mij om als liberaal voor Limburg op de bres in Brussel te staan”, aldus kandidaat-Europarlementariër Van den Akker.

Het vignet kost zo’n 100 euro per jaar maar levert de Duitse schatkist jaarlijks slechts 200 miljoen euro op. Bovendien zorgt het voor een berg bureaucratie en uitvoeringskosten. In december 2013 namen Provinciale Staten van Limburg al een VVD-motie aan die opriep om alle wegen te bewandelen om het vignet tegen te houden. Ook de LWV vindt dat de tolplannen de verhoudingen met de buurlanden op scherp zetten. Zij vreest dat veel verkeer de Duitse snelwegen zal mijden en zo ook het Nederlandse wegennet gaat belasten.

Kan ik ook zo’n sticker krijgen?

Ook tegen het Duitse tolvignet? U kunt gratis een sticker bestellen via www.vvdlimburg.nl/sticker.

Reportage Telegraaf TV:


 

Neem ook een kijkje op:

www.joostvan-
denakker.eu
© copyright VVD Limburg 2011 - 2014